Comunitat Universitària
Comunitat Universitària
Plaques Solars a la UVic

La UVic redueix un 13% el consum energètic i un 41% el d’aigua

04.03.2021
Share

La UVic va reduir un 13% el consum d'energa elèctrica (electricitat i gas) i un 41% el consum d'aigua el 2020 respecte l'any 2019. Aquests bons resultats es deuen a les diferents accions fetes en l’àmbit de l’eficiència energètica, així com també al tancament dels edificis provocat per la pandèmia i a la reducció de la presencialitat, tant en l’àmbit docent com administratiu. Les dades procedeixen del control dels consums d'energia i aigua dels diferents edificis que en el marc del projecte Ecocampus de l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Generals, que vetlla per la sostenibilitat de les infraestructures i instal·lacions, es realitza cada any per tal de fer-ne el seguiment i aplicar les corresponents mesures de reducció i optimització dels recursos. 

En referència a les accions més destacades de l’any 2020 destaca la substitució de fluorescents convencionals per altres de més eficients tipus LED (és el cas de l’edifici D en què tota la il·luminació ha passat a LED), el canvi de caldera a l’edifici Torre dels Frares per una de més eficient, l’ajustament en horaris de la il·luminació i de la temperatura de confort, i la millora dels tancaments de l’edifici C, entre altres. En el cas de l’aigua, s’ha reduït el cabal en alguns edificisi s'han instal·lat urinaris sense aigua a l’edifici B.

Per a Arnau Bardolet, director de l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Generals, “aquesta important reducció dels consums energètics i d'aigua és el resultat de les diferents accions en sostenibilitat lligades a la gestió i planificació de les infraestructures que es van duent a terme des de fa més de 15 anys”. També recalca la implantació de l’Smart Campus, "que ens va permetre fer un salt qualitatiu en la gestió diària dels diferents equipaments i instal·lacions, fent-les més tecnològiques i eficients”.

Pel que fa a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible a energia neta i assequible, durant l’actual curs acadèmic s’ha posat en marxa una nova instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’edifici de Can Baumann, amb un potència instal·lada de 20,090 kWp que serveix per a l'autoconsum. Amb aquesta, juntament amb Miramarges i la Torre dels Frares, ja són 4 les instal·lacions fotovoltaiques al Campus Vic. D’altra banda, l’energia provinent de la xarxa és 100% d’energia verda, avançant així cap a unes instal·lacions que “no consumeixin energia”.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns