Comunitat Universitària
Comunitat Universitària
Cribratge intensiu a la UVic

La UVic serà seu d'un cribratge intensiu entre la comunitat universitària del 19 al 22 d'abril

13.04.2021
Share

El Departament de Salut i els campus universitaris de Vic, Manresa i Igualada inicien aquesta setmana un cribratge massiu a la comunitat universitària de la Regió Sanitària de la Catalunya Central amb un total de 10 punts de presa de mostres en els diferents campus universitaris.

Al campus Vic de la UVic-UCC es faran els dies 19, 20, 21 i 22 d’abril amb cita prèvia. Els horaris seran cada dia de 8.30 a 14.30 hores a excepció del dilluns 19, que es farà de 13.30 a 19.30 hores. El punt on es prendran les mostres és al pati de l’edifici Miramarges (entrada i sortida per l’accés del carrer Miramarges). Al campus de Vic hi ha més de 6.700 persones entre estudiants, personal docent i investigador i personal d’administració i serveis. Des de l'emissió d'aquest comunicat a principi de setmana, ja són 748 les persones que ja han demanat cita prèvia per participar en el cribratge.

Els grups d’edat d’entre 11 i 20 anys i de 21 a 30 anys són les dues franges amb major incidència de covid-19 però, per contra, si agafen la malaltia presenten un quadre clínic lleu o asimptomàtic. És per això que en el marc de l’estratègia de gestió de la pandèmia, des del Departament de Salut s’ha decidit impulsar els cribratges a la comunitat universitària per tal de poder arribar a aquests grups d’edat, detectar persones asimptomàtiques i tallar les cadenes de transmissió del virus.

El cribratge es realitza per mitjà de PCR amb automostra nasal i s’ofereix també la possibilitat de fer-se un test serològic ràpid per detectar anticossos, és a dir, si ja s’ha passat la malaltia. Els participants podran decidir si es realitzen només una prova o ambdues i el resultat es podrà consultar a través de La Meva Salut. Per prendre part en el cribratge, estudiants i treballadors hauran d’inscriure’s al web, tràmit que pot fer-se en el mateix moment de la prova. En el cas de no poder acudir a la UVic, es pot fer la prova en qualsevol dels altres espais de cribratge de les universitats catalanes consultant aquest enllaç.  

La gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Teresa Sabater, ha explicat que el cribatge “ens permetrà detectar casos asimptomàtics en un grup de població que habitualment no acut a fer-se cribratges poblacionals quan els adrecem a la població general”. Sabater insisteix que “és vital tallar les cadenes de transmissió”, i ha afegit que “tots estem cansats, però hem de ser responsables i continuar reduint al màxim la interacció social per evitar nous contagis”.

Cribratge a Manresa

A Manresa el cribratge ja s'està portant a terme des de dimarts i fins demà divendres. Hi és cridada tota la comunitat universitària, més de 3.000 persones entre estudiants, personal docent i investigador i personal d’administració i serveis.

La UVic-UCC, la UPC i la Universitat de Lleida són tres de les 12 universitats catalanes que participen en el cribratge, en què es preveu cribrar 230.000 estudiants universitaris durant el mes d’abril. Els resultats de les proves es podran descarregar a través de l’aplicació La Meva Salut.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns