Skip to main content

Recerca

Emília Castro Rodríguez, nova doctora de la UVic-UCC
Emília Castro Rodríguez, nova doctora de la UVic-UCC
Ivan Cano Prieto, nou doctor de la UVic-UCC
Ivan Cano Prieto, nou doctor de la UVic-UCC
Sandra Rierola Fochs, nova doctora de la UVic-UCC
Sandra Rierola Fochs, nova doctora de la UVic-UCC
Mariona Espaulella Ferrer, nova doctora de la UVic-UCC
Mariona Espaulella Ferrer, nova doctora de la UVic-UCC
Núria Riera Molist, nova doctora de la UVic-UCC
Núria Riera Molist, nova doctora de la UVic-UCC
Francisco Hernansanz Iglesias, nou doctor de la UVic-UCC
Francisco Hernansanz Iglesias, nou doctor de la UVic-UCC
Pablo Martín Binder, nou doctor de la UVic-UCC
Pablo Martín Binder, nou doctor de la UVic-UCC
Ipan Hidayat, nou doctor de la UVic-UCC
Ipan Hidayat, nou doctor de la UVic-UCC
Ester Checa Corcoy, nova doctora de la UVic-UCC
Ester Checa Corcoy, nova doctora de la UVic-UCC
Adrià Tuneu Puig, nou doctor de la UVic-UCC
Adrià Tuneu Puig, nou doctor de la UVic-UCC
Núria Berenguer Carrera, nova doctora de la UVic-UCC
Núria Berenguer Carrera, nova doctora de la UVic-UCC

La UVic-UCC suma onze nous doctors i doctores el mes de febrer

07.03.2024
Share

En el transcurs del mes de febrer, onze persones han defensat les seves respectives tesis i s’han doctorat a la UVic-UCC: Emília Castro Rodríguez, Ivan Cano Prieto, Sandra Rierola Fochs, Mariona Espaulella Ferrer, Núria Riera Molist, Francisco Hernansanz Iglesias, Pablo Martín Binder, Ipan Hidayat, Ester Checa Corcoy, Adrià Tuneu Puig i Núria Berenguer Carrera. 

Tres d’aquestes noves tesis s’han llegit en el marc del programa de doctorat en Cures Integrals i Serveis de Salut. En primer lloc, la d’Emília Castro Rodríguez, titulada “Esclerosis Lateral Amiotrófica (ELA) en la región sanitaria Costa de Ponent: atención primaria de salud (cronicidad y complejidad)”, dirigida pel Dr. Xavier Gómez Batiste-Alentorn i el Dr. Rafael Azagra Ledesma. El tribunal, format pel Dr. Joaquin T. Limonero García, de la Universitat Autònoma de Barcelona; el Dr. Carles Blay Pueyo, de l’Hospital Sant Joan de Déu, i el Dr. Sergio Martínez Yélamos, de la Universitat de Barcelona, va atorgar a la tesi la qualificació d’excel·lent cum laude. Amb relació a la seva tesi, la nova doctora explica que “aporta una perspectiva renovada sobre l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA), els seus aspectes assistencials, i subratlla l'alta incidència i prevalença de la malaltia, així com la complexitat inherent en l'atenció i en les necessitats psicosocials i espirituals (NPE) dels pacients”.

En el marc del mateix programa, s’ha doctorat Ivan Cano Prieto, amb el treball Adaptació i Aplicació a la Catalunya Central del Model de Recuperació a Persones amb Trastorn Mental Sever”, amb la col·laboració de la Yale University i dirigida pel Dr. Salvador Simó Algado i la Dra. Gemma Prat Vigué. El tribunal, format pel Dr. Francisco José Eiroá Orosa, de la Universitat de Barcelona; la Dra. Laia Briones Buixassa, de la UVic-UCC, i la Dra. Susana Ochoa Güerre, del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, va atorgar a la tesi la qualificació d’excel·lent cum laude i menció industrial. En paraules del doctor, “la tesi ha generat evidencia aplicada per tal d’implementar els agents de suport entre iguals (peer tot peer) a Catalunya, i per promoure una atenció integral i holística on es respectin els drets i les preferències de la persones en la construcció d’un projecte de vida significatiu”. 

Sandra Rierola Fochs ha presentat la tesi doctoral titulada “Efectivitat d’un protocol d’intervenció domiciliària (protocol GraMI) basat en imatge motora graduada en el tractament del dolor del membre fantasma en persones que han patit una amputació”dirigida pel Dr. Eduard Minobes Molina i el Dr. José Antonio Merchán Baeza. Rierola explica que “El protocol GraMI és una nova estratègia de tractament conservador basat en imatge motora graduada per tal de disminuir el dolor del membre fantasma en les persones que han patit una amputació”. El tribunal, format per la Dra. Mayte Serrat López, de l’Hospital de la Vall d’Hebron; la Dra. Rosa Terré Boliart, de la UVic-UCC, i la Dra. Marta Fernández Lobera, de l’EU Infermeria i Fisioteràpia Gimbernat (UAB), va atorgar a la tesi la qualificació d’excel·lent cum laude. 

Programa de doctorat en Medicina i Ciències Biomèdiques

Per altra banda, en el marc del programa de doctorat en Medicina i Ciències Biomèdiques, aquest febrer s’han llegit tres tesis. La primera, la de Mariona Espaulella Ferrer, titulada “Relació de fragilitat i l’envelliment amb els resultats de salut”, dirigida per la Dra. Marta Otero Viñas. El tribunal, format pel Dr. Marco Inzitari, de la Universitat Oberta de Catalunya; el Dr. Juan Manuel Pérez-Castejón Garrote, de Badalona Serveis Assistencials, i la Dra. Neus Gual Tarrada, de la Universitat Autònoma de Barcelona, va atorgar a la tesi la qualificació d’excel·lent cum laude. Amb relació a la seva tesi, la nova doctora explica que “Un model d’atenció integrat per pacients fràgils que pivota sobre la VGI permet millorar els resultats especialment de prescripció i ús de recursos”. 

En segon lloc, també s’ha doctorat Núria Riera Molist, amb el treball “Intervenció multimodel per optimitzar els factors de risc i el risc cardiovascular en persones amb esquizofrènia”, dirigida pel Dr. Quintí Foguet Boreu. En paraules de la doctora, “aquesta tesi proposa un model multimodal i multidisciplinari pel maneig dels factors de risc cardiovascular en persones amb esquizofrènia, en resposta a l’elevat risc de patir i morir per malaltia cardiovascular que presenta aquest col·lectiu”. El tribunal, format pel Dr. Luis Miguel Martín López, de la Universitat Pompeu Fabra; la Dra. Mariona Pons Vigués, de la Universitat de Girona, i el Dr. Luis Ayerbe Garcia-Monzon, del Queen Mary University of London, va atorgar a la tesi la qualificació d’excel·lent cum laude.

Francisco Hernansanz Iglesias ha presentat la tesi doctoral amb el títol “Paciente crónico complejo: Caracterización desde la Atención Primaria. Elementos para la Política y Gestión Sanitaria”, dirigida pel Dr. Joan Carles Martori Cañas i el Dr. Carles Blay Pueyo. El tribunal, format pel Dr. Vicente Ortún Rubio, de la Universitat Pompeu Fabra; el Dr. Antoni Sisó Almirall, de la Universitat de Barcelona, i la Dra. Anna Ruiz Comellas, de la UVic-UCC, va atorgar a la tesi la qualificació d’excel·lent cum laude. “Identificar subgrupos de pacientes crónicos complejos permitirá diseñar propuestas de intervención diferenciadas, adaptadas al contexto clínico y social y por aquel profesional más adecuado”, ha explicat el doctorat. 

Programa de doctorat en Ciències Experimentals i Tecnologies 

En el marc del programa de doctorat en Ciències Experimentals i Tecnologies, s’ha doctorat Pablo Martín Binder, amb el treball “Multiple valorization pathways to recover high value resources from dairy wastewater and beyond”, dirigida pel Dr. Sergio Ponsá Salas, el Dr. Enric Blázquez Ribas i la Dra. Nagore Guerra Gorostegi. El tribunal, format pel Dr. Juan Antonio Baeza Labat, de la Universitat Autònoma de Barcelona; la Dra. Laura Mejias Torrent, de la UVic-UCC, i la Dra. Ana Soares, de la Cranfield University (UK), va atorgar a la tesi la qualificació d’excel·lent i menció internacional. En paraules del doctor, “la tesi aborda de manera innovadora el creixement sostenible en la indústria làctia i potencialment qualsevol altra, mitjançant la conversió d'aigües residuals en biofertilitzants, biocombustibles i proteïnes unicel·lulars a través de noves biotecnologies”. 

Ipan Hidayat ha presentat la tesi doctoral titulada “A novel technological approach for nutrient recovery from cheese whey by combining anaerobic digestion with concentration technologies”, dirigida per la Dra. Laia Llenas Argelaguet i la Dra. Lídia Paredes Barro. Hidayat explica que “la tesi implica avançar en el coneixement sobre la combinació de diferents tecnologies emergents per a la recuperació de nutrients del sèrum de formatge i destaca vies prometedores per a la gestió sostenible de residus i la recuperació de recursos”. El tribunal, format pel Dr. James J. Leahy, de la University of Limerick; la Dra. Esther Vega Martínez, de la UVic-UCC, i el Dr. Eduard Hernández Yáñez, de la Universitat Politècnica de Catalunya, va atorgar a la tesi la qualificació d’excel·lent cum laude.

Tesis en l’àmbit del Gènere, l’Empresa i l’Educació 

Ester Checa Corcoy ha presentat el treball “Construcció discursiva de la gimnàstica artística femenina als Jocs Olímpics 1996-2016: una anàlisi de la premsa escrita espanyola des de la teoria feminista foucaultiana”, en el marc del programa de doctorat en Estudis de Gènere: Cultura, Societat i Polítiques. El treball ha estat dirigit per la Dra. Montserrat Martín Horcajo i la Dra. Eva Espasa Borrás. El tribunal, format per la Dra. Mar Binimelis Adell, de la UVic-UCC; el Dr. Ramon Llopis Goig, de la Universitat de València i la Dra. Pedrona Serra Payeras, de la Universitat de les Illes Balears, va atorgar a la tesi la qualificació d’excel·lent cum laude.

Dins del programa de doctorat en Dret, Economia i Empresa, Adrià Tuneu Puig, va defensar la tesi “Anàlisi del comerç electrònic en el sector de l'alimentació a Catalunya, dirigida per la Dra. Núria Arimany Serrat i la Dra. Elisenda Tarrats Pons. Tuneu explica que “la recerca realitzada en aquest treball, tant en el marc teòric com en l'estudi empíric, ha permès analitzar l'estat actual de l'alimentació en línia, l'opinió de la població de Catalunya, així com els reptes que es plantegen en el futur”. El tribunal, format pel Dr. Xavier Ferràs Hernández, de la Universitat Ramon Llull; el Dr. Josep Antoni Corral Marfil, de la UVic-UCC i el Dr. Jordi Martí Pidelaserra, de la Universitat de Barcelona, va atorgar a la tesi la qualificació d’excel·lent cum laude. 

Finalment, Núria Berenguer Carrera s’ha doctorat amb “Anàlisis de la implementació de l’aprenentatge cooperatiu segons el model CA/AC en mestres tutors i mestres d’educació física”, una tesi elaborada en el marc del programa de doctorat en Innovació i Intervenció Educatives. Dirigida pel Dr. Joan Arumí Prat i el Dr. Eduard Ramírez Banzo, el tribunal, format per la Dra. Dolors Cañabate Ortiz, de la Universitat de Girona; la Dra. Gemma Torres Cladera, de la UVic-UCC, i la Dra. Maria Prat Grau, de la Universitat Autònoma de Barcelona, va atorgar a la tesi la qualificació d’excel·lent cum laude. Per Berenguer, “es mostren les diferències que hi ha entre els mestres tutors i els mestres d'educació física quan apliquen la cohesió de grup, la formació d'equip, les estructures cooperatives i el pla d'equip a les aules”.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns