Skip to main content

Docència

Posta de sol

La X Jornada Fi de Vida presenta diferents “Mirades sobre la mort”

09.03.2023
Share

“Mirades sobre la mort” és el títol de la X Jornada de Fi de Vida, organitzada per la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB), que tindrà lloc el dia 15 de març a les 18 h a la Sala Mercè Torrents. El programa comptarà amb una ponència central a càrrec d’Anna Ramon, sociòloga i professora de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC, que portarà per títol "La mort en la quotidianitat de la nostra societat". Posteriorment, hi haurà una taula rodona en què es posaran sobre la taula la mort des de diferents perspectives.

La taula rodona comptarà amb la presència de la periodista d’El Punt Avui i col·laboradora del programa Crims de TV3, Tura Soler; la infermera d’hospitalització mèdica de l’Hospital Comarcal de Figueres, Cristina Montero; la crítica de cinema i professora de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic-UCC, Anna Palomo; l’infermer d’urgències i emergències del Consorci Hospitalari de Vic i professor de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, Xavier Palomar; i la caporala dels Mossos d’Esquadra i cap de Proximitat i de Relacions amb la Comunitat de l’Àrea Bàsica Policial d’Osona, Lídia Barri. Moderarà la taula la fisioterapeuta a la Residència El Nadal i professora de la FCSB, Helena Güell.

Tot i que la jornada serà presencial també es podrà seguir per streaming. En ambdós casos cal inscriure's a través d'aquest enllaç.

Parlar sobre la mort

El coordinador de la Jornada des de fa tres anys, Jordi Naudó, creu indispensable dedicar un dia a la reflexió sobre la mort “ja que som en una facultat de salut, en què els estudiants, des del moment en què es posen a fer pràctiques i posteriorment en el seu exercici professional, hauran d’encarar el final de vida i mort de les persones que atenen”. Per altra banda, afirma que “parlar del final de vida, no només hauria de ser per als professionals de la salut, sinó també per al públic en general, ja que convé reflexionar sobre les “moltes cares” que té aquest fet, i contribuir així a dignificar aquesta darrera etapa de la vida, amb la voluntat que sigui confortable i digna tant per al pacient com per a les persones que l’envolten”. I afegeix que el final de vida i mort es pot viure de maneres molt diferents segons les creences, la situació personal, cultural o religiosa, per la qual cosa “conèixer el fet, permet entendre, abordar i acostar-se d’una manera molt més respectuosa i eficaç cap a la persona i la seva família".

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns