Skip to main content

Docència

Taller de cuina sobre disfàgia
Taller de cuina sobre disfàgia

L’alumnat del cicle formatiu de grau superior en Dietètica del Seminari Vic fa un taller de cuina adaptada a disfàgia a la UVic

26.01.2023
Share

L’alumnat del cicle formatiu de grau superior (CFGS) en Dietètica del Seminari de Vic va participar dimarts passat a un taller de cuina adaptada a la disfàgia (dificultat per empassar) al Laboratori del Gust de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic. El taller va ser impartit per la coordinadora del grau en Nutrició Humana i Dietètica, Anna Vilà i Martí.

Durant el taller, l’alumnat va portar a terme diverses receptes bàsiques amb l’objectiu d’aconseguir textures idònies per a la disfàgia i, a la vegada, fer-les atractives als ulls del pacient. D’altra banda, l’alumnat també va poder conèixer que a partir d’una impressora 3D es poden fer formes i elements molt atractius que ajuden al pacient a continuar gaudint del plaer del “gust i del menjar”.

Tots aquests coneixements permeten donar valor a una de les dificultats  amb què es troben col·lectivitats de persones grans amb patologies específiques vinculades amb la digestió. I tenir cura de com se serveixen els aliments comporta una millora en la qualitat de vida de les persones, a banda de tenir en compte el concepte d’inclusió en les diferents variants dietètiques que exigeixen certes patologies.

El mes d’octubre passat, el Seminari Vic i la UVic-UCC van formalitzar un acord en matèria de cicles formatius, que han permès que el Seminari, equipament formatiu, sigui un centre vinculat de la UVic-UCC. Aquesta activitat ha estat la primera acció concreta desenvolupada després de la signatura d’aquest acord, que porta a terme més accions en el futur.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns