Skip to main content

Institucional

Imatge promocional
Rodatge de la websèrie
Rodatge de la websèrie

‘Lisa’, la websèrie de la UVic, estrena segona temporada

09.05.2024
Share

El Campus Vic (UVic) de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) estrenarà aquest mes de maig la segona temporada de LISA, la websèrie de la Universitat. Aquesta producció tindrà quatre nous capítols d'uns 10 minuts de durada cadascun, que estaran disponibles en línia, i es podran veure a partir del 17 de maig. L'estrena d'aquesta segona part es farà a l’Aula de Cinema (Sala Mercè Torrents) del Campus Vic (18 h), a Miramarges, el pròxim dia 16.

L’actriu i tiktoker Emma Cunill tornarà a encarnar Lisa, una jove dins l’espectre autista que estudia el grau en Enginyeria Mecatrònica a la UVic-UCC. Amb un to humorístic i distès, aquesta segona temporada parlarà de temes com la gestió de les emocions, les relacions i l’experiència dins l’etapa universitària des del punt de vista d’una persona neurodivergent. La trama principal se centrarà en la relació entre la Lisa i l’Àlex, interpretat per Pau Escobar, un actor conegut pels seus papers a pel·lícules com El cerro de los dioses (2019) o El practicante (2020). L’Àlex és un estudiant del doble grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i mestre d’Educació Primària (amb menció en Educació Física), que mostra un interès sentimental per ella. Això obrirà les portes a Lisa al món de les relacions, i la protagonista haurà d’afrontar les noves sensacions i emocions que aquest canvi li desperten. “Es tracta d’un homenatge a l’autoacceptació, a la diversitat i a l’amor propi”, explica Anna Fàbregas, directora de l’Àrea de Màrqueting de la UVic, que explica que en aquesta segona temporada han volgut mostrar “una estudiant més madura, a punt d’acabar la carrera i d’entrar al món laboral. Veiem una clara evolució en el personatge amb la qual els estudiants es podran sentir identificats”.

LISA és una idea original de Marc Roma, productor executiu de la sèrie i director de continguts de la productora Abacus, i aquesta segona temporada compta amb la direcció de David Weil Sunyer (Campo Atrás, 2020). En el rodatge, que va tenir lloc el mes de març al Campus UVic de la Universitat, hi van participar com a actors estudiants, professorat i personal d’administració i serveis de la UVic, que es van seleccionar a través d’un càsting. Durant el procés de creació de la trama i el guió, la productora ha estat assessorada i validada per Asperger.cat. També ha assessorat en el guió la mateixa Emma Cunill, que des de fa anys parla a TikTok de la seva vida com a persona autista aportant una mirada divertida, desacomplexada i propera. A més, la sèrie també ha tingut l’assessorament del Servei de Suport a l’Estudiant de la UVic, que ofereix acompanyament i assessorament psicològic, personal, emocional o acadèmic a l’alumnat que ho necessita.

Experiències en un entorn professional

Seguint la fórmula d'èxit de la primera temporada, el rodatge d’aquesta temporada de la websèrie també s’ha plantejat com una oportunitat de formació i experiència professional per a l’alumnat del grau en Comunicació Audiovisual del Campus Vic. Una desena d’estudiants han tingut l’oportunitat d’assumir rols compartits amb els professionals de la productora, participant en tasques com la redacció del guió i, durant el rodatge, assumint funcions a producció, il·luminació, so o grafisme. “És una oportunitat excel·lent per als estudiants, ja que els permet estar en contacte directe amb professionals del sector i viure el dia a dia d’un rodatge, tot això dins el context acadèmic”, afirma Oriol Rojas, professor de la Facultat d’Empresa i Comunicació, que afegeix que l’alumnat que hi participa "té una persona de referència del sector que l’ajuda a resoldre dubtes i a obtenir una vivència professionalitzadora”.

Una estrena de pel·lícula

La segona temporada de LISA s’estrenarà el dia 16 de maig a les 18 h, a Miramarges del Campus Vic. L’esdeveniment inclourà catifa vermella, i també hi participaran el càsting de la sèrie i l'equip que ha fet possible aquesta segona temporada. El visionament dels episodis es farà a l’Aula de Cinema (Sala Mercè Torrents) i a partir de l’endemà ja es podran veure en obert a YouTube. L'acte, sota el guiatge del periodista Jordi de Planell, graduat en Periodisme per la UVic-UCC i periodista a RAC1, permetrà als assistents conèixer en profunditat tots els detalls de la creació i del rodatge d'aquesta segona temporada, i s’allargarà amb una festa a l’exterior de la sala.

La primera temporada de LISA va tenir una gran acollida entre el públic, amb prop de 40.000 visualitzacions al canal de YouTube i va tenir una bona rebuda entre professionals de la salut i de la comunicació. Lisa també va ser seleccionada com a finalista al Festival de Cine Inclusiu de Vigo, al Showcase de Pilots del Festival Internacional de Series Serializados 2022 i al Festival Inclusiu Brain Film Fest.

Abacus Cooperativa, la productora responsable del projecte LISA

Abacus Cooperativa és una de les empreses més importants del sector de la cultura i l'educació al nostre país. Creada el 1968, la cooperativa Abacus inicia l'any 2021 la seva divisió audiovisual a partir de la incorporació de la productora Batabat. Entre les produccions recents destaquen la pel·lícula Escanyapobres (3Cat, Àpunt, 2024), dirigida per Ibai Abad; la sèrie de ficció Jo mai mai ( 3Cat, 2024), dirigida per Uri García; la sèrie documental Núñez (3Cat, 2024), dirigida per Jordi Call, o el programa Fang! (3Cat, 2024), dirigit per Anna Pérez.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns