Skip to main content

Docència

Assistents al primer dIAleg sobre IA de l'Ateneu de Vic
Assistents al primer dIAleg sobre IA de l'Ateneu de Vic. Foto: Ateneu de Vic
Ramon Reig, Malu Calle i Manuel San Romà durant el dIAleg. Foto: Ateneu de Vic
Ramon Reig, Malu Calle i Manuel San Romà durant el dIAleg. Foto: Ateneu de Vic

Malu Calle i Ramon Reig parlen sobre IA a l'Ateneu de Vic

29.02.2024
Share

En el que va ser el primer debat sobre IA en el marc del cicle diAlegs de l'Ateneu de Vic, dijous passat Malu Calle, degana de la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries (FCTE) i Ramon Reig, adjunt al Vicerectorat d'Ordenació Acadèmica i expert en intel·ligència artificial (IA), van debatre a propòsit de la IA, juntament amb Manuel Sanromà, professor de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i president del CIVICAi.

Davant d'uns 90 assistents, els experts mostrar els seus parers a partir de la pregunta "De què parlem quan parlem d'intel·ligència artificial?", que va centrar el debat. A propòsit del tema, Malu Calle va assenyalar que "és important desmitificar la intel·ligència artificial i definir bé el seu abast i els seus límits", alhora que va dir que "això no significa minimitzar-la, perquè és una revolució". D'altra banda, Ramon Reig va posar en relleu la importància de tenir en compte els interessos comercials que hi ha darrere de la IA "i pensar si és sostenible invertir tants diners i recursos en aquesta tecnologia", al mateix temps que va remarcar el fet que "avui en dia tot es ven com a IA i la majoria d'eines tenen poca tecnologia d'IA". Al seu torn, Manuel Sanromà va fer notar que la intel·ligència artificial és polisèmica i això genera desorientació quan se'n parla: "Podem referir-nos a un tipus de ciència, a l'algoritme, a la tecnologia que s'utilitza, a la revolució en si o a la màquina". I va deixar clar que "la IA sacsejarà la nostra vida de dalt a baix en 10 anys; per primer cop a la història estem parlant d'un creixement exponencial". 

El cicle dIAlegs de l’Ateneu de Vic pretén ser un espai en què el diàleg, el coneixement i la reflexió permetin dibuixar el futur davant la irrupció de la intel·ligència artificial. Al llarg de sis sessions, repartides en sis dijous entre febrer i juny, i amb la participació de persones expertes en àmbits com la política, l’educació, la salut, el treball, la tecnologia o la filosofia, es reflexiona sobre la intel·ligència artificial des d’una mirada transversal i amb la voluntat d’arribar i interpel·lar tota la ciutadania. El pròxim diàleg tindrà lloc el 7 de març, a les 19 h, i anirà a càrrec de Miquel Àngel Prats, que parlarà sobre "L'impacte tecnològic a l'aula: l'ignorem, el permetem o l'integrem?".

Tots els actes són gratuïts. L’Ateneu és un projecte fundat per l’Ajuntament de Vic, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i el Casino de Vic l’any 2015 com a centre cultural amb la voluntat de promoure l’activitat intel·lectual mitjançant l’impuls de diàlegs oberts, transversals i constructius, fomentar la creativitat intel·lectual, artística i participativa i contribuir a la cohesió social de la ciutat de Vic i de la comarca d’Osona.

 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns