Skip to main content

Recerca

Resercle

Neix "Resercle", la nova revista de didàctica de la llengua, cultura i literatura catalanes, coeditada per Llorenç Comajoan

13.01.2021
Share

El 18 de desembre de 2020 va tenir lloc en línia la presentació de Resercle, la revista de didàctica de la llengua, cultura i literatura catalanes de la Societat d’Ensenyament i Recerca del Català com a Llengua Estrangera (SERCLE). A l’acte hi van intervenir la presidenta de SERCLE, Maria Lacueva (Universitat de París-8), el vicepresident i coeditor de la revista, Llorenç Comajoan (UVic-UCC), l’equip editorial de la revista i alguns dels autors dels articles del primer número. Durant la presentació es va agrair l’esforç que havia realitzat tot l’equip editorial i el personal tècnic de la biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra, que ha coordinat la incorporació de la revista a la plataforma RACO.

Resercle té una periodicitat anual i es publica en línia en obert. La temàtica de la revista és l’ensenyament i l’aprenentatge de la llengua, literatura i cultura catalanes i de tots els factors que hi intervenen, tant des del punt de vista dels aprenents com des del punt de vista dels docents i dels entorns d’aprenentatge. Tot i que se centra en l’ensenyament i l’aprenentatge de la llengua i cultura catalanes, també es tenen en compte les contribucions sobre altres llengües en contacte amb la llengua catalana. La revista té una clara vocació internacional i contribueix a difondre la recerca i les experiències en didàctica de la llengua i cultura catalanes de tots els territoris. Resercle fa servir un sistema d’avaluació d’experts amb doble revisió cega. Les llengües de recepció d’articles són el català i l’anglès prioritàriament, però també s’accepten la resta de llengües romàniques.

Resercle està estructurada en seccions fixes per tal de mostrar el ventall d’activitats que es produeixen al voltant de l’ensenyament i l’aprenentatge de la llengua i cultura catalanes. Les seccions de la revista són: articles de recerca, experiències didàctiques, entrevistes, veu de l’alumnat i ressenyes. La crida d’articles per al número 2 (2021) està oberta fins al 31 de maig de 2021.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns