Skip to main content

Docència

Presentació del llibre miralls sense marc
Presentació del llibre miralls sense marc
Presentació del llibre miralls sense marc

Raimon Maideu, en la presentació de 'Miralls sense marc': “Europa és un búnquer perquè hi ha murs per tot arreu; té por de perdre el que és”

27.04.2023
Share

Raimon Maideu va parlar amb molta claredat en la presentació del llibre Miralls sense marc. La interculturalitat al món quan va expressar que “Europa és un búnquer perquè hi ha murs per tot arreu; és un continent que té por de perdre el que és”. La presentació, que es va dur a terme el dimecres 26 d'abril a la Sala Mercè Torrents, la va moderar el periodista Salvador Alsius, que va incentivar una tertúlia entre els autors del llibre, presents a la sala, Carme Brugarola i Raimon Maideu; les seves il·lustradores, Judit Roma i Maria Saladich, i el públic. Va obrir l’acte Núria Simó, directora del Centre d'Estudis i Recerca en Educació (CRED), i en representació de l’Ajuntament de Vic, hi va assistir el regidor de Ciutadania i Cooperació, Josep Ramon Soldevila. 

Miralls sense marc és un llibre que vol ajudar a desbordar els prejudicis amb què s'etiqueten les persones i activar la coneixença per poder acceptar la diversitat en la societat actual. Més enllà del concepte de la interculturalitat, Carme Brugarola va parlar també de la "transculturalitat", com la barreja de cultures que, sense temences, podrà conviure i construir-ne una de nova, però també va remarcar que "per arribar a la transculturalitat ens cal fer molt camí encara, i les barreres que s’entesten a construir els governs poc ens hi ajuden". En aquesta línia, Núria Simó també va afegir que era molt necessari "construir nous diàlegs, fer front a la indiferència i obrir-nos a realitats diverses, complexes i múltiples". Miralls sense marc vol ser la llavor per activar la coneixença, i acceptar cadascú i la seva diversitat.

El públic també es va fer ressò de les idees dels autors del llibre. Per una banda, tal com exposa una de les veus en primera persona del llibre i més teòrica, la del guineà Juan Tomás Ávila, es va remarcar la necessitat d'acabar amb la corrupció a Europa. D'altra banda, també es va voler destacar la veu de Karim Bouloum quan es va dir que cal tenir cura de l'alumnat d'arreu del món que arriba a les aules.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns