Skip to main content

Recerca

Jornada Cultura accessible
Salvador Simó a la Jornada Cultura Accessible

Salvador Simó ponent convidat a la Jornada sobre Cultura Accessible de l’Ajuntament de Vic

14.03.2024
Share

Ahir, dimecres, el Centre d'Arts Escèniques l'Atlàntida de Vic va acollir la Jornada de Cultura Accessible, per donar a conèixer totes les opcions disponibles que té la ciutadania per accedir a la cultura, independentment de les seves condicions socioeconòmiques o personals.

Liderada per l'Ajuntament de Vic, la jornada va comptar amb la presència de la regidora de Cultura, Bet Piella, i de la de Benestar i Família, Núria Homs, a més de la presidenta de la Fundació Atlàntida, Montse Catllà, i del director adjunt de la Càtedra de Salut Mental i professor de Teràpia Ocupacional de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UC, Salvador Simó.

Simó va presentar el projecte "Vic, Cultura i Benestar" i la plataforma de formació digital que s'ha creat des de l'Ajuntament de Vic i la mateixa UVic-UCC amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Un referent internacional

El programa "Vic, Cultura i Benestar", iniciat l'any 2018, ha esdevingut un referent perquè integra tots els dispositius d'art i cultura de la ciutat i crea una programació específica per a persones amb problemes de demència/Alzheimer, salut mental, refugiades, nouvingudes i amb diversitat intel·lectual. Simó va destacar l’evolució del programa, que comptava amb sis activitats l'any 2018 per a persones amb demència i Alzheimer, i que  l'any passat ja va oferir més de quaranta activitats per a tots els col·lectius esmentats. També va valorar tota l’evidència científica que està generant el programa, i que ja ha donat com a fruit dos articles i un llibre, que han contribuït a la seva internacionalització.

Tot aquest coneixement ara forma para de la plataforma educativa gratuïta per a professionals de l'àmbit social, salut i cultura que volen fer servir l'art i la cultura com a eines per al benestar i la participació social.

En la segona part de l'acte, els representants de les entitats, professionals i persones interessades a conèixer les propostes culturals accessibles assistents van iniciar un treball en grup i un debat conjunt per recollir propostes de millora i idees innovadores en aquest àmbit.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns