Skip to main content

Recerca

Lluís Miquel Riu Gispert, nou doctor de la UVic-UCC
Albert Altarriba Bartés, nou doctor de la UVic-UCC
Ignasi Prat Altimira, nou doctor de la UVic-UCC
Josep Jonàs Cortés, nou doctor de la UVic-UCC
Bernat de Pablo Marquez, nou doctor de la UVic-UCC
Marta Cullell Dalmau, nova doctora de la UVic-UCC

Sis nous doctorats de la UVic-UCC

01.06.2023
Share

Durant el transcurs del mes de maig, Lluís Miquel Riu Gispert, Albert Altarriba Bartés, Ignasi Prat Altimira, Josep Jonàs Cortés, Bernat de Pablo Márquez i Marta Cullell Dalmau han defensat les seves respectives tesis i s’han doctorat a la UVic-UCC. 

Dues d’aquestes noves tesis s’han llegit en el marc del programa de doctorat en Cures Integrals i Serveis de Salut. En primer lloc, la de Lluís Miquel Riu Gispert, titulada Análisis del dolor y analgesia en cirugía de la uña del hallux. Caracterización y ponderación de factores predictores y asociados de dolor y analgesia”, dirigida pel Dr. Xavier Gironès García i el Dr. Carles Escalona Marfil. El tribunal, format pel Dr. Francisco Corbi Soler, de la Universitat de Lleida; la Dra. Anna Fàbrega Santamaria, de la UVic-UCC, i la Dra. Laura Pérez Palma, de la Universitat de Barcelona, va atorgar a la tesi la qualificació d’excel·lent cum laude.

En segon lloc, i en el marc del mateix programa, s’ha doctorat Albert Altarriba Bartés amb un treball titulat “Recovery in soccer. Post-game recovery strategies in elite male soccer players”, dirigit pel Dr. Javier Peña López i el Dr. Julio Calleja González. El tribunal, format pel Dr. Antoni Caparrós Pons, de la Universitat de Barcelona; el Dr. Daniel Romero Rodríguez, de la Universitat Internacional de Catalunya, i la Dra. Xantal Borràs Boix, de la UVic-UCC, va atorgar a la tesi la qualificació d’excel·lent cum laude. Amb relació a la seva recerca, el nou doctor explica que el seu objectiu ha estat “conèixer quins són els mètodes de recuperació postcompetició utilitzats pels futbolistes masculins d’elit i quins efectes en té el seu ús des d’un punt de vista de rendiment físic, en l'àmbit fisiològic i en l'àmbit de benestar físic i emocional”. 

Dues tesis del programa en Traducció, Gènere i Estudis Culturals

Dues altres tesis s’han llegit en el marc del programa de doctorat en Traducció, Gènere i Estudis Culturals. Ignasi Prat Altimira ha presentat la tesi doctoral amb el títol “Iconologia i pervivència de la imatge política: una perspectiva des de la praxi artística”, dirigida pel Dr. Jorge Luis Marzo Pérez. Altimira explica que “es tracta d'una investigació basada en pràctiques que des de la iconologia explora, posant el focus en la seva topografia, funcions i distribució, un ampli espectre de la representació del poder polític al context de l'Estat espanyol, el que la tesi anomena imatges electes”. El tribunal, format per la Dra. Marta Martín Núñez, de la Universitat Jaume I; la Dra. Pilar Rosado Rodrigo, de la Universitat de Barcelona, i el Dr. Lluís Anyó Sayol, de la Universitat Ramon Llull, va atorgar a la tesi la qualificació d’excel·lent cum laude. 

Josep Jonàs Cortés, en el marc del mateix programa s’ha doctorat amb “La contribució de les fires comercials a la marca ciutat: El cas Fira Barcelona”, dirigida pel Dr. Jordi de San Eugenio Vela i el Dr. Xavier Ginesta Portet. Aquesta tesi és un doctorat industrial amb l’empresa Fira Barcelona, el primer del Departament d'Economia i Empresa de la FEC. Per Jonàs, “aquest treball d'investigació demostra que la celebració de les fires comercials influeixen en el posicionament de la marca de la ciutat i el desenvolupament del seu territori, gràcies a la col·laboració pública i privada, a la participació dels stake holders, a la creació de grups de treball específics i al lideratge dels responsables de la ciutat. En aquest cas concret, es constata aquesta sinergia entre Fira Barcelona i la ciutat de Barcelona gràcies a la celebració de grans salons internacionals”. En aquest cas, el tribunal ha estat format per la Dra. Núria Simelio Solà, de la Universitat Autònoma de Barcelona; el Dr. Joan Frigola Reig, de la UVic-UCC, i el Dr. Francisco Javier Cristófol Rodríguez, de la Universidad Loyola Andalucía, el qual va atorgar a la tesi la qualificació d’excel·lent cum laude i Menció Industrial. 

Primera tesi defensada del programa de doctorat en Medicina i Ciències Biomèdiques

En el marc del programa de doctorat en Medicina i Ciències Biomèdiques, aquest maig s’ha doctorat Bernat de Pablo Márquez. La seva tesi Epidemiologia lesional en l’hoquei patins”, l’han dirigit el Dr. Martí Casals Toquero i el Dr. Gil Rodas Font. El tribunal, format pel Dr. Roberto Elosua Llanos, de la UVic-UCC; el Dr. Ramón Balius Matas, del Consell Català de l’Esport, i el Dr. Joan Aureli Cadefau Surroca, de la Universitat de Barcelona, va atorgar a la tesi la qualificació d’excel·lent cum laude. El treball de Márquez “demostra que l’hoquei patins té un patró lesional específic després d’estudiar les mostres més grans de jugadors i jugadores analitzades fins al moment”, tal com explica el mateix doctor. 

Tesi en Ciències Experimentals i Tecnologies 

Finalment, Marta Cullell Dalmau s’ha doctorat amb Chronic wound multiscale evaluation: from the molecular mechanisms to an objective clinical follow-up”, una tesi elaborada en el marc del programa de doctorat en Ciències Experimentals i Tecnologies. Dirigida per la Dra. Marta Otero Viñas i el Dr. Carlo Manzo, el tribunal ha estat format per la Dra. Maria F Garcia Parajo, de l'Institute of Photonic Sciences; la Dra. Gemma Fuster Orellana, de la UVic-UCC, i la Dra. Francesca Cella Zanacchi, de la Universitá di Pisa. La tesi va rebre la qualificació d’excel·lent. Amb relació a la seva tesi, la nova doctora explica que “aquesta tesi posa de manifest que l’abordatge de la recerca en ferides des d’una perspectiva multidisciplinària permet millorar la comprensió dels mecanismes moleculars i cel·lulars implicats en la cicatrització, així com introduir noves tecnologies per facilitar el seguiment clínic de ferides cròniques i la presa de decisions clíniques”.

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns