Skip to main content

Comunitat Universitària

“Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou” el nou llibre d’Eumo Editorial

16.09.2021
Share
Comunitat Universitària

Les novetats editorials d’aquesta tardor inclouen Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou, publicat per Eumo Editorial. El llibre l’ha editat la lingüista M. Carme Junyent, professora de la Universitat de Barcelona i directora del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA), amb l’objectiu de proposar un debat entorn del llenguatge inclusiu i del seu ús.

El llibre recull l’opinió d’una setantena de lingüistes que aporten coneixement i arguments sobre el llenguatge i el gènere des dels àmbits de l’administració, l’educació, la universitat, la correcció i la traducció, la informació i l’entreteniment. Setanta perspectives diferents que deixen veure la complexitat entorn d’un tema d’actualitat i que planteja una anàlisi del discurs des d’una perspectiva tant lingüística com social.

Algunes de les autores estan vinculades amb la UVic-UCC, com Mariona Casas Deseures, professora del departament de Filologia i de Didàctica de la Llengua i la Literatura i membre del Grup de Recerca en Educació, Llenguatge i Literatura (GRELL); Maria Carme Bernal Creus, professora emèrita, especialista en didàctica de la llengua i la literatura en la formació de mestres, i investigadora del grup de recerca en Textos literaris contemporanis: estudi, edició i traducció (TEXLICO); i Maria Carme Vilà Comajoan, professora del màster universitari en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments d'Idiomes.

“Des dels seus orígens ara fa quaranta-dos anys, la llengua ha sigut essencial en el catàleg d’Eumo” explica l’editora Montse Ayats, segons la qual “davant d'un debat viu i d'actualitat com el del llenguatge inclusiu ens semblava oportú escoltar veus autoritzades com la de Carme Junyent que, a més, ha fet una feina extraordinària per coordinar les setanta autores que hi han fet una aportació.” Ayats destaca la bona acollida i l’interès que ha despertat el llibre, especialment entre llibreters i mitjans de comunicació.

Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou ha generat polèmica i debats encesos a les xarxes socials, sobretot a propòsit de la conveniència dels desdoblaments o l’ús del tercer gènere, a més d’una gran expectació entre el públic. El llibre ja es pot trobar a les llibreries des d’aquest dilluns. La primera presentació tindrà lloc el dia 9 de setembre a la llibreria La Fatal, de Lleida, on M. Carme Junyent mantindrà un diàleg amb la periodista Rosa Peroy.

Per més informació i actes relacionats podeu consultar l’agenda de la UVic.

 

Vols publicar a l'Apunt?

Contacta'ns